Zelf pesto maken.. Het is simpel en snel klaar en het is ook nog eens veel lekkerder dan pesto uit een potje.
Genoeg redenen om deze lekkere pesto een keer te maken. Ook kun je deze pesto nog eens lang bewaren in de diepvries of met een beetje olijfolie in de koelkast.

Benodigdheden:
– 20 gram pijnboompitten
– 20 gram verse basilicum
– 20 gram Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 2 el. olijfolie
– zout/peper

Bereiding:
– Rooster de pijnboom pitten in een droge koekenpan, dit zorgt ervoor dat ze meer smaak bevatten
– Rasp de Parmezaanse kaas en snijdt de knofook
– Doe de pijnboompitten, kaas, basilicum, knoflook, peper en zout in een keukenmachine en mix dit tot een groene massa
– Voeg daarna de 2 eetlepels olijfolie toe (of meer naar smaak en dikte) en meng dit nog heel even door met de keukenmachine

Zo makkelijk is het! de pesto is al klaar
Heerlijk in een pasta, salade, etc.

Eet smakelijk!!

2015-03-24 17.03.05

 

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php