Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende soorten cake’s te koop dat de standaard “ouderwetse oma cake” niet eens altijd meer zo bijzonder is. Toch kan ik me altijd verheugen op vers gebakken oma cake.. heerlijk bij een kop thee. Deze appelcake is helaas niet echt te vergelijken met de ouderwetse oma cake, wel is deze cake frisser, kleffer en bestaat uit alleen maar gezonde ingrediënten. Smullen dus!

Benodigdheden:
– 135gr speltbloem
– 75gr kokosbloesemsuiker
– 70gr honing
– 3 appels
– 1tl kaneel
– 3 eieren
– 1 zakje bakpoeder

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 160 graden.
– Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Bestrooi de appels met kaneel. En zet ze even opzij.
– Mix de eieren samen mer de kokosbloesemsuiker en de honing in ongeveer 5 minuten tot een luchtig mengsel.
– Spatel de bakpoeder en het meel door het luchtige beslag. Spatel ook de appel door het beslag.
– Zet de cake voor 50 a 60 minuten in de voorverwarmde oven.
– Laat de cake goed afkoelen en smullen maar!

Eet smakelijk!

Appelcake

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php