Bakpapier, we gebruiken het allemaal als we in de keuken een lekkere gerecht, taart en of koekjes staan te bakken.

Bakpapier is een papier dat speciaal gemaakt is om te gebruiken in de oven. Zo vliegt het papier niet in de brand, en bevat het een coating laag waardoor het eten niet aan het papier blijft plakken.
Bakpapier leg je ter bescherming op de bakplaat, het bevat geen geur en smaak stoffen. Na gebruiken kun je het papier zo weg gooien.

Super handig dus! Maar soms wil het bakpapier niet helemaal hetzelfde als dat wij dat willen. Het bakpapier floept alle kanten op en wil niet in de vorm blijven zitten zoals jij wilt.

Veel mensen vetten de vorm in met olie om vervolgens daarover het bakpapier te leggen. Maar dat is niet nodig!! Maak de onderkant van het bakpapier een beetje nat, door het even onder de kraan te houden en leg het in de vorm. Druk het in de vorm hoe je het wilt hebben en je zult zien dat het nu wel goed hecht aan de bakvorm. Hoe makkelijk is dat!!

Succes!

image

Related Articles

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php