Je kunt satésaus op veel verschillende manieren maken. Voor de ene sta je wat langer in de keuken als voor de andere.
Afgelopen week aten wij nasi, en ik vind dit heerlijk om te eten met een dikke klodder satésaus.. Natuurlijk hadden we deze net niet in huis.
Daarom maakte ik deze homemade satésaus en ja, voor dit recept zijn maar 3 ingrediënten nodig.

Benodigdheden:
– 100ml melk
– 2 a 3el pindakaas
– 2el sojasaus of ketjapsaus
– Eventueel kun je nog stukjes rode peper toevoegen

bereiding:
– Doe de melk in een steelpannetje en breng het bijna aan de kook
– Voeg de pindakaas toe en roer dit net zolang totdat de pindakaas door de melk is opgenomen (geen klontjes)
– Voeg de sojasaus of ketjapsaus toe en roer alles goed door
– Laat het nu goed doorwarmen, (let op dat het niet aanbrand) dan wordt de satésaus wat dikker (vind je het te dik? voeg dan wat melk toe. vind je het nog te dun? voeg dan een beetje pindakaas toe)

Eet smakelijk!

 

satesaus

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php