M&m karamel Cheesecake

Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze goddelijke m&m karamel Cheesecake taart voor mijn verjaardag maakte, maar hier is het recept dan eindelijk! Snel naar de winkel en je kunt genieten van deze heerlijke taart aankomend weekend 🙂

Benodigdheden:

– 1 pak koffieleutjes (250gram)

– 125gr roomboter

– m&m’s (hoeveelheid deed ik op gevoel) + handje M&M’s voor decoratie

– 60gr suiker

– 1 zakje vanille suiker

– 200gr monchou

– 250ml slagroom

– 1 zakje klopfix

Voor de karamel: 

  • 60gr. Boter – 
  • blikje gecondenseerde melk –  
  • 4el. Donkerbruine Basterd suiker 

Bereiding:

  • Bedek een taartvorm (24cm) met bakpapier.
  • Maak de koffieleutjes fijn in de keukenmachine of met een deegroller.
  • Smelt de roomboter in een pannetje, wanneer het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de fijn gestampte koffieleutjes toe. Roer goed door en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Druk dit goed aan met een lepel (of je handen)
  • Zet de bodem even in de koelkast.
  • Smelt 60gr. Roomboter in een pan, voeg de 4el. Donkerbruine basterd suiker toe, roer goed door! Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf nu constant toeren. Net zolang totdat de karamel dikker word (dit duurt een poosje) schenk de karamel in een kom en laat het een beetje afkoelen.
  • Verdeel de karamel over de bodem en zet het in de koelkast. Laat het  goed afkoelen!!!, ga dan pas verder met de rest.
  • Meng de suiker, de monchou en de vanillesuiker voor 3 minuten met de mixer. Er ontstaat zo een roomkaas mengsel zonder klontjes. Voeg de M&M’s toe en mix het voor ongeveer 2 minuten, zodat de M&M’s goed door het mengsel worden opgenomen. Zet de kom even in de koelkast.
  • Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix.
  • Haal de kom met de M&M’s uit de koelkast en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. Doe dit voorzichtig!!
  • Verdeel de M&M’s monchou mengsel over de koffieleutjes bodem en maak de bovenkant mooi vlak met een lepel.
  • Maak wat M&M’s fijn in de keukenmachine en verdeel dit over de bovenkant van de Cheesecake. 
  • Zet de Cheesecake voor een nacht in de koelkast zodat die kan opstijven.

smullen maar!

 

M&m karamel Cheesecake

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php