Heb je zin in een heerlijke maaltijd waarvoor je iets langer in de keuken moet staan? Maak dan zeker deze Thaise groene curry eens. De combinatie zoete aardappel met groene curry is super lekker en de cashewnoten maken het helemaal af.

Benodigdheden:
– twee theekopjes rijst
– 400ml kokosmelk
– 300gr paksoi
– 200gr. chinese kool
– 500gr. zoete aardappel
– 100gr. cashewnoten
– 1 pakje currypasta
– Zout/peper

Bereiding:
– Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst zoals aangegeven wordt op de verpakking.
– Doe de currypasta in een wok en roer de kokosmelk erdoor, verwarm langzaam.
– Schil de zoete aardappel en snijdt deze in kleine blokjes. Voeg de zoete aardappel toe aan de currysaus en kook in ongeveer 12 minuten gaar.
– Was de paksoi en chinese kool en snijdt beide in dunne repen. Houd het blad en de stelen van de paksoi apart.
– Doe de chinese kool en de gesneden stelen van de paksoi bij de curry, roer het door totdat de groente kleiner wordt (slinkt).
– Voeg nu het blad van de paksoi toe aan de curry en verwarm deze enkele minuten mee.
– Verdeel de rijst en de curry over de borden en maak het af met de cashewnoten.

Eet smakelijk!

Thaise curry

 

 

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php