bosbes muffin taartje uit de airfryer

Wauw in samenwerking met Lekker en Simpel (www.lekkerensimpel.nl) mag ik de airfryer testen. Vorige week zondag stonden er heerlijke patatjes van Aviko op het menu. Deze patatjes zijn speciaal ontwikkeld voor de airfryer! Nou en dat hebben we inderdaad geweten!! Ze waren heerlijk en 100% krokant!! Nu is het de bedoeling om ook zelf een lekker recept te maken met de airfryer, ik bereide al groente frietjes en falafel in de airfryer ook deze waren goedgekeurd. Gisteravond ging ik opnieuw met de airfryer aan de slag, toen ontstond dit heerlijke bosbes muffin taartje. Het was een beetje afwachten hoe de gaarheid zou zijn omdat ik niet echt vaste baktijden had, maar het is helemaal goed gekomen en het taartje is super lekker.

Benodigdheden voor een bakvorm van 16cm:
– 100gr speltbloem
– 75gr kokosbloesemsuiker
– 1tl. bakpoeder
– 38ml zonnebloemolie
– Half ei (losgeklopt)
– 38ml melk
– 80gr bosbessen (diepvries)

Bereiding:
– Meng de bloem, kokosbloesemsuiker en bakpoeder door elkaar in een kom. Voeg de zonnebloemolie, ei en melk toe en meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.
– Bedek de taartvorm met bakpapier en verwarm de airfryer voor op 180 graden.
– Meng de bosbessen door het beslag en giet het beslag in de taartvorm.
– Zet de taartvorm voor 15 minuten in de airfryer. Wanneer de tijd voorbij is verlaag dan de temperatuur naar 150 graden en bak het taartje in 25 minuten gaar en bruin.

Even af laten koelen en smullen maar!!

bosbes muffin taartje uit de airfryer

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php