feestelijk kerst taartje

De kerstdagen komen steeds dichterbij, ahh wat heb ik er weer zin in!! Gezellig met de familie om de tafel om heerlijk te genieten van al het eten. Ja want bij de kerstdagen hoort eten, en meestal is dit veeeel eten. Nouja je kunt natuurlijk zelf bepalen hoeveel je eet, maar mij zelf te kennen prop ik me altijd helemaal vol.. hihi! Gelukkig is het maar één x in het jaar kerst, dan moet dit gewoon kunnen. Bij deze feestelijke dagen hoort ook feestelijk eten, dit heerlijke taartje gevuld met crispy witte chocolade mascarpone crème ziet er niet alleen heel feestelijk uit, hij is ook nog eens super lekker!! Heerlijk bij een kop koffie of als dessert bij het kerstdiner.

Benodigdheden voor een 16cm springvorm:

Cake biscuit:
– 2 eieren maat L
– 68gr suiker
– 55gr bloem
– 11gr maïzena
– 4gr vanille suiker

Voor de crispy witte chocolade mascarpone crème:
– 125gr. mascarpone
– 65gr. witte chocolade met crispy stukjes

Zijkant taart:
– Boter crème (voor het gemak gebruikte ik een zakje van dr. oetker.. maar natuurlijk kun je ook zelf boter crème maken) Voor het zakje van Dr oetker heb je verder nodig: 100gr. roomboter en 125ml melk

Bovenkant taart:
– 2 handjes melk chocolade pastilles (ongeveer 100gr.)
– 1 zakje Maltezers
– 1 reepje kinder chocolade
– 1 Fudge karamel zeezout (johnny doodle)

 

Bereiding cake biscuit:
– Verwarm de oven voor op 185 graden, vet de springvorm in en bestuif met een beetje bloem
– Doe de eieren met de suiker en vanille suiker in de keukenmachine en klop dit zeker z’n 10 minuten tot een dikke. lichte en schuimige massa.
– Schep de gezeefde bloem en de maïzena door het beslag, let op doe dit voorzichten met een spatel.
– Schep het beslag in de springvorm en zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
– Houdt de cake goed in de gaten, de cake is klaar als je met een saté prikker in de taart steekt en er weer droog uit komt.
– Laat de cake goed afkoelen.

Bereiding Crispy witte chocolade mascarpone crème:
– Smelt de crispy witte chocolade au bain marie in een kommetje
– klop ondertussen de mascarpone een beetje los, voeg de gesmolten witte chocolade toe en meng alles goed door tot dat het een mooi geheel is.
– Snijdt de taart precies in het midden horizontaal door midden en smeer de onderkant in met een laag crispy witte chocolade mascarpone crème, maar zorg ervoor dat je wat crème overhoudt voor de bovenkant van de taart. Leg de bovenkant van de cake er weer bovenop, zet de cake even weg.

Bereiding Boter crème:
– Bereidt de boter crème zoals aangegeven wordt op de verpakking van dr. Oetker. Dit doe je door de zachte boter in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes te kloppen in de mixer op de laagste stand. Voeg vervolgens de melk en de mix voor de boter crème toe. en roer het in een halve minuut op de laagste stand van de keukenmachine door elkaar. Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige boter crème.
– Smeer de zijkanten van de taart in met de boter crème.

Bereiding Bovenkant taart:
– laat de melk chocolade in een kommetje au bain marie smelten
– verdeel de chocolade over de bovenkant van de taart, maar laat in het midden een rondje leeg.
– Verdeel de laatste crispy witte chocolade mascarpone crème in het midden van de taart.
– Verdeel vervolgens de Maltezers, kinderchocolade en fudge in stukjes over de taart.

Enjoy!

feestelijk kerst taartje

 

 

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php