Johnny doodle cheesecake

Johnny Doodle staat bekend om zijn hemels lekkere chocolade, mmm! Een tijd terug alweer introduceerde ze naast de bestaande smaken nog een aantal nieuwe smaken waaronder de sweet & salty nuts.. Ik scoorde deze smaak voor het eerst op de huishoudbeurs en wooh yeah heeeeerlijk!! Nu ligt deze reep chocola geregeld in de voorraad kast, of nou ja “voorraad”? in een mum van tijd is die weer op. Opeens had ik een idee om met deze heerlijke reep een taart te maken, nou en het resultaat mag er zijn!! Mijn ouders, zus en jaa zelfs mijn vriend vindt hem lekker, nou en dat zegt wat 🙂

Benodigdheden:
– 225gr chocolade chip cookies
– 75gr boter
– 180gr Johnny doodle sweet & salty nuts
– 50gr melk chocolade
– 200gr monchou
– 250ml slagroom
– 60gr suiker
– 1 zakje klopfix
– 1 zakje vanille suiker
– 5 Johnny Doodle Fudge salty karamel

Bereiding:
– Bedek een taartvorm (24cm) met bakpapier en spuit de randen in met een beetje bakspray.
– Maak de chocolade chip cookies fijn met de keukenmachine of met een deegroller.
– Smelt de roomboter in een pannetje, wanneer het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de fijn gemalen chocolade chip cookies toe. Roer goed door en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Druk dit goed aan met een lepel (of je handen).
– Zet de bodem even in de koelkast.
– Meng de suiker, de monchou en de vanillesuiker voor 3 minuten met de mixer. Er ontstaat zo een roomkaas mengsel zonder klontjes. Zet het even in de koelkast.
– Smelt de Johnny Doodle reep en de 50gr melkchocolade au bain marie, haal de kom met de roomkaas weer uit de koelkast en schep de gesmolten chocolade er door heen.
–  Mix de chocolade voor ongeveer 2 minuten door de roomkaas, zo wordt de Johnny Doodle chocolade goed door de roomkaas opgenomen. Zet de kom even in de koelkast.
– Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix.
– Haal de kom met de Johnny Doodle chocola uit de koelkast en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. Doe dit voorzichtig!!
– Verdeel het Johnny Doodle monchou mengsel over de chocolade chip cookies bodem en maak de bovenkant mooi vlak met een lepel.
– Zet de Cheesecake voor een nacht in de koelkast zodat die kan opstijven.
– Snijdt de volgende morgen de Fudge in stukjes en verdeel deze over de taart.

Ohhh Yummm!! Eet smakelijk!!

johnny doodle cheesecake


 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php