karamel ijs

Morgen is het de dag van Karamel!! ik ben onwijs gek op karamel, en dit het liefst in combinatie met chocola. Mmm z’n Milka chocolade reep met karamel vulling of de Tony’s karamel zeezout chocolade reep, heerlijk!

Met bijzondere gelegenheden zoals met kerst, pasen, etc. ligt er bij de Lidl altijd een pecan karamel ijs rol in de schappen, onwijs duur en gek genoeg altijd uitverkocht als ik hem wil kopen! Daarom spookte het al een tijdje in mijn hoofd om naast mijn homemade Nutella ijs nu ook eens ander ijs te maken en dan in combinatie met karamel!! Ik kan je vertellen dit is een grooót succes, ondertussen heb ik al meerdere versies gemaakt, het leuke is je kunt er van alles doormengen wat jij lekker vindt. Bij deze versie gebruikte ik rolo’s en chocolade chipcookies.

Ja jaa.. zelfs de ijsboer kan hier niet tegenop!!

Benodigdheden:
– 1L vanille roomijs
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 60gr roomboter
– 4el donkerbruine basterd suiker
– 1 rolletje rolo
– Half pak chocolade chip cookies

Bereiding:
– We beginnen met het maken van de karamel, dit doe je door 60gram roomboter te laten smelten in een pan, voeg daar de 4el. donker bruine basterd suiker bij, roer goed door!! Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en blijf nu constant roeren.
– De karamel begint te koken, blijf door roeren, het mengsel wordt dikker en er ontstaat een mooie karamel mengsel.
– Giet de karamel in een kom en laat het even afkoelen, maar zorg er nog wel voor dat het bewerkbaar is.
– Snijdt ondertussen de chocolade chip cookies en de rolo’s in stukjes.
– Haal de vanille ijs uit de diepvries, schep dit in een kom.
– Meng de karamelsaus, de rolo’s en de chocolade chip cookies door de vanille ijs, doe dit snel want he ijs smelt!
– Giet het mengsel in een bakje en zet het snel in de diepvries.
– Wacht tot het ijs weer hard is geworden en smullen maar!

Eet smakelijk!

karamel ijs

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php