Karamel saus is hier niet meer weg te denken. Ijs met karamel, koekjes met karamel en zo af en toe een taart met karamel, mmm heerlijk!

Er zijn veel verschillende manieren om karamel te maken, toch doe ik het altijd op deze manier gewoon omdat die bijna niet kan mislukken en heel erg lekker is.

Benodigdheden:
– 1 Blikje gecondenseerde melk
– 60gr. Roomboter
– 4el. Donkerbruine basterd suiker

Bereiding:
– Smelt de boter in een pannetje, wanneer de boter gesmolten is voeg je de 4 eetlepels suiker toe, roer dit goed en snel door elkaar.
– Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en blijf nu constant roeren.
– Wanneer de karamel kookt blijf je roeren, anders verbrand de karamel.
– Wanneer de karamel dik genoeg is zet het vuur uit en klaar is je karamel, let op het is heel erg heet!

Nu kun je de karamel gebruiken voor bijvoorbeeld de vulling van je taart of heerlijk op ijs!!

Karamel saus

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php