Nutella Cheesecake

Het is bijna weer “World Nutella Day” !! En omdat ik vind dat je op deze dag zonder schuldgevoel Nutella mag eten zet ik nu vast dit recept online!! Gewoon omdat dit recept van te voren gemaakt moet worden en een nachtje in de koelkast moet :). Maak deze heerlijke cheesecake, nodig vrienden uit en plof met ze allen op de bank. Succes gegarandeerd, dat wordt smullen!!

Benodigdheden:
– 1 pak koffieleutjes (250gram)
– 125gr roomboter
– 200gr Nutella
– 60gr suiker
– 1 zakje vanille suiker
– 200gr monchou
– 250ml slagroom
– 1 zakje klopfix

Bereiding:
– Bedek een taartvorm (24cm) met bakpapier.
– Maak de koffieleutjes fijn in de keukenmachine of met een deegroller.
– Smelt de roomboter in een pannetje, wanneer het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de fijn gestampte koffieleutjes toe. Roer goed door en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Druk dit goed aan met een lepel (of je handen)
– Zet de bodem even in de koelkast.
– Meng de suiker, de monchou en de vanillesuiker voor 3 minuten met de mixer. Er ontstaat zo een roomkaas mengsel zonder klontjes. Voeg de Nutella toe en mix het voor ongeveer 2 minuten, zodat de Nutella goed door het mengsel wordt opgenomen. Zet de kom even in de koelkast.
– Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix.
– Haal de kom met de Nutella uit de koelkast en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. Doe dit voorzichtig!!
– Verdeel de Nutella monchou mengsel over de koffieleutjes bodem en maak de bovenkant mooi vlak met een lepel.
– Zet de Cheesecake voor een nacht in de koelkast zodat die kan opstijven.

Ohhh Yummm!! Genieten!!

Nutella Cheesecake

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php