appeltaart

We zitten nu echt midden in de herfst, ’s avonds lekker warm met een dekentje op de bank, kaarsjes aan en de koude gure wind hoor je door de bomen waaien. Bij deze periode hoort gewoon de ouderwetse appeltaart !! En wat is er nou lekkerder om deze appeltaart lekker op te smullen in het weekend?! In het weekend mag je jezelf zo af en toe best eens goed trakteren op wat lekkers, deze appeltaart is een echte aanrader!

Benodigdheden:
– 200gr boter
– 200gr basterdsuiker
– 400gr zelfrijzend bakmeel
– 1 ei
– 8gr vanillesuiker
– Snuf zout
– 1kg geschilde appels
– 75gr suiker
– 3el kaneel
– 3 a 4el paneermeel
– 4 handjes gewelde rozijnen

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een taartvorm met bakpapier.
– Wel de rozijnen in een bakje met lauw warm water.
– Klop het ei los en verdeel in twee delen, het ene deel is voor het deeg, en het andere deel voor het bestrijken.
– Meng het zelfrijzend bakmeel, boter, basterdsuiker, half ei, vanille suiker en een snuf zout tot een stevig deeg. Verdeel het deeg in 3 delen.
– Meng in een kommetje de suiker met de kaneel en zet dit even weg.
– Schil de appels en snijdt ze in kleine stukjes. Giet de rozijnen af en dep ze droog, verdeel de rozijnen door de appel stukjes.
– Verdeel 1 deel van het deeg over de bodem van de taartvorm, gebruik het tweede deel van het deeg voor de randen van de taartvorm, zorg dat dit mooi verdeelt is en dat het aansluit op de bodem. Strooi een beetje paneermeel op de bodem (dit neemt de vocht van de appels op).
– Verdeel de helft van de appels en rozijnen over de bodem van de taart, hierover verdelen we de helft van het suiker en kaneel. Daar boven op doen we de andere helft van de appels en tot slot strooien we daar het resterende deel kaneel en suiker overheen.
– rol het derde deel van het deeg uit in dunne rolletjes en verdeel deze kruislings over de taart. Gebruik nu het deel van het ei wat we hedden bewaard en smeer het deeg in.
– Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak hem in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar.

Smullen maar! & Prettig weekend!

appeltaart

 

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

css.php