Welkom op mijn blog, wat leuk dat je even een kijkje komt nemen! Ik ben Claudia en ik heb een grote passie voor eten, paardrijden & hardlopen, ofwel een gezonde levensstijl. Ik hoop dat ik met mijn recepten, tips en foto’s jullie kan motiveren om ook actief te zijn en daarbij een bewuste keuze maken qua voeding.

Deze website is in eerste instantie ontstaan omdat ik van jongs af aan veel bezig ben met het bereiden van eten. Eerder waren dit vooral ongezonde recepten en heeeeel veeeeel chocola.
Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds dol op chocola, dit zie je dan af en toe ook in de recepten terug.

Ondertussen weet ik wat voor invloed voeding op ons lichaam heeft. Zo heb ik een hele slechte periode gehad. Ik had geen kracht meer en woog nog maar z’n 46kg. Gelukkig heb ik dit overwonnen met behulp van mijn moeder en vriend, daar ben ik ze nog elke dag dankbaar voor.

Nu ben ik juist heel bewust bezig met gezonde voeding, ik probeer zoveel mogelijk verse producten zoals groente en fruit in huis te hebben, en vermijdt de kant- en klaar maaltijden zoveel mogelijk.
Een kant en klare saus bijvoorbeeld, het geeft je op het moment zelf een verzadigd gevoel, maar je lichaam moet veel doen om de slechte stoffen eruit te halen, daardoor krijgen de goede voedingsstoffen minder kans om goed te worden opgenomen. Gevolg is: vermoeidheid, hoofdpijn dip naar het eten, etc.

Naast gezond eten ben ik veel op het paard te vinden, als kleuter zat ik al op een shetlander bij mijn opa in het weiland, dit is in de jaren verder uitgegroeid, zo ging ik met pony’s op concours en later ook met de paarden. Nu leid ik jonge paarden op om ze vervolgens uit te kunnen brengen in de sport, dit doe ik samen met mijn vriend en schoonouders. 2 jaar geleden ben ik samen gaan wonen met mijn vriend. We wonen op een boerderij met de paarden om ons heen, dit was van kleins af aan al een grote droom, deze is dus werkelijkheid geworden.

Naast paardrijden ben ik actief als hardloopster. Ik probeer 2 keer in de week mijn hardloopschoenen aan te trekken en een rondje te rennen, de ene keer is dit 6km en de andere keer 14km. Ik heb niet echt een bepaald doel, het is voor mij vooral ontspanning en het geeft me een goed gevoel.

Hardlopen en paardrijden vind ik een goede combinatie, ik train op deze manier veel verschillende spieren en mijn uithoudingsvermogen wordt beter. Dit in combinatie met gezond eten maakt mij sterk en gelukkig.