Gister maakte ik een nieuwe voorraad Nutella ijs, en als ik dat maak blijft er altijd gecondenseerde melk over, en het is natuurlijke zonde om dat weg te gooien, daarom bewaarde ik dat een nachtje in de koelkast en bedacht ik een recept. Het zijn deze lekkere chocolade reepjes geworden, en ze zijn heeeeeel lekker.

De hoeveelheden in het recept zijn voor een vol blikje gecondenseerde melk, het blikje die ik gebruikte was niet meer vol.

Benodigdheden:
Bodem:
– 60 gr. dadels (ik gebuikte 30 gr.)
– 60 gr. havermout (ik gebruikte 30 gr.)
– 30 gr. noten (ik gebruikte 15 gr.)
– 40 gr. gesmolten kokosolie (ik gebuikte 20 gr.)

Voor de karamel:
– 60 gr. boter ( ik gebruikte 35gr.)
– 4 el. donkere basterd suiker ( ik gebruikte 2el.)
– 1 blikje gecondenseerde melk ( ik gebruikte 218gr.)

Toplaag:
+/- 200 gr. melk chocolade (ik gebruikte 100 gr.)

Bereiding:
– We beginnen met de bodem, doe alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en mix net zolang totdat er een glad structuur ontstaat (dit duurt best een poosje)
– Verdeel de bodem over de vormpjes en druk dit goed aan, zet de vormpjes even in de koelkast
– Verwarm in een pannetje de roomboter, wanneer de boter gesmolten is voeg je de suiker toe, roer dit snel door elkaar en voeg daarna de gecondenseerde melk toe.
– Blijft nu goed roeren, tot het gaat koken
– Wanneer het kookt blijf je roeren, het mengsel wordt dikker en je krijgt een mooi dik karamel mengsel
– Haal de vormpjes met daarin de bodem uit de koelkast en verdeel daarover de karamel, zet het daarna weer terug in de koelkast, zo kan de karamel hard worden
– Smelt de chocolade au bain marie, haal de vormpjes even weer uit de koelkast en verdeel de chocolade over de karamel laag
– Zet de vormpjes nu voor ongeveer een half uurtje in de diepvries, zo wordt de chocolade sneller hard
– Bewaar de koekjes/reepjes in de koelkast.

Enjoy!

imageimage

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *