Een tijdje geleden heb ik hier een recept geplaatst over gebakken havermout, dit bevalt me zo goed dat ik het bijna wekelijks maak! Toch wou ik een beetje variatie in mijn recept en heb ik de laatste keer een appel toegevoegd, dit is erg lekker en doet me een beetje denken aan appeltaart. Ook heb ik de honing vervangen door agave syrup. Zelf vind ik het erg lekker om deze gebakken havermout ‘s morgens door de yoghurt te doen.

Benodigdheden:
– 200 gram havermout
– 500ml water
– 1 eiwit
– 3 eetlepels kaneelkruiden
– 1 eetlepel agave syrup
– 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
– handje rozijnen/cranberry’s
– 1 Appel

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 190 graden
– Schil de appel en snijdt hem in stukjes
– meng alle ingrediënten in een kom behalve de bakpoeder, appel en rozijnen/cranberry’s
– vet een bakblik in of bekleed hem met bakpapier
– meng de bakpoeder door het mengsel
– voeg als laatste de rozijnen, cranberry’s en appel toe en roer dit door elkaar
– bak de cake in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Enjoy!

2015-01-21 20.26.23

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *