Een aantal weken geleden heb ik bij Coolblue een sporthorloge bestelt. Na lang wikken en wegen en niet goed weten welke ik moest kiezen is het de Polar M400 geworden. En ik moet zeggen, het is echt een alleskunner.

Dit slimme horloge houdt 24uur per dag, 7 dagen per week je activiteiten bij.2014-12-23 12.16.49-1 Zo kun je zien hoeveel stappen je op een dag zet of hoeveel calorieën je verbrandt. Daarnaast motiveert de Polar M400 je om in beweging te blijven, bij te lange inactiviteit, meldt het horloge zich. De polar M400 is een multisport horloge, dit houdt in dat die naast hardlopen ook geschikt is voor fitness, fietsen, paardrijden, en heel veel andere sporten.

Het design is sportief en simpel, het beschikt over een groot en duidelijk scherm. De bedieningsknopjes bevinden zich aan de zijkant. Het horloge is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart.

Tijdens het sporten houdt het horloge door middel van GPS alles bij. Je weet alles over je snelheid, afstand, route, tempo en hoogte. Vanaf nu hoef je niet meer het “standaard” rondje te lopen het horloge bevat de Back-to-Start functie en brengt je zonder problemen weer veilig thuis. Wel moet je een beetje zelf inschatten waar je precies langs moet, want door een huis heen lopen is een beetje lastig 🙂

De gegevens op je horloge synchroniseer je simpel door middel van de Polar Flow app op je telefoon of op de computer.
Dit programma geeft alles duidelijk en overzichtelijk weer.

Hieronder een overzicht van onderdelen die je terug kunt vinden op de Polar Flow app.

2014-12-31 13.00.30

Dat het horloge een alleskunner is blijkt wel door alles wat hij kan, hieronder een duidelijke lijst met alle functies en eigenschappen die het horloge bevat.
– GPS2014-12-24 13.34.22
– Activity Tracking
– Back to Start
– Dagelijkse activiteiten
– Afstand
– Snelheid
– Calorieën
– Laptiming
– Warming up functie
– Interval training
– Slaapmeting
– Multisport
– Waterdicht tot 30 meter
– Backlight
– Verbinding met je telefoon via bluetooth
– Zelf je schermindeling in kunnen stellen
– Weegt maar 56 gram
– 11 mm dik
– Ook te gebruiken op de loopband of hometrainer
– Analoge klok (met daaronder je naam)

Uiteraard kun je het horloge ook uitbreiden met de hartslagsensor, deze heb ik er niet direct bij aangeschaft, misschien nog iets voor de toekomst. Met de hartslagsensor kun je in rust een fitnesstest uit laten voeren, daarmee kun je zien of je vorderingen maakt.
Het horloge bevat 5 hartslagmeter zones, ze worden ingedeeld op basis van het percentage van je maximale hartslag: zeer licht (50-60 % HFmax), licht (60-70 % HFmax), normaal (70-80 % HFmax), zwaar (80-90 % HFmax) en maximaal (90-100 % HFmax). Je kunt de zones ook naar wens bepalen.

De polar M400 wordt geleverd met een handleiding en een USB kabel
Kortom, zoek je een sporthorloge die net een beetje meer kan? dan is de Polar M400 zeer geschikt.

 

 

2014-12-28 11.35.24

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *