Ik ben helemaal verliefd op mijn ontbijtjes… yoghurt met noten, pindapasta, etc! mmm ik hou er zo van. Maar omdat ik ook veel lees over warme havermout moet ik dit natuurlijk ook een keer proberen, en het was best wel heel lekker! En ook nog eens goed vullend. Hierbij het recept:

Benodigdheden:
– 250ml amandelmelk
– +/- 50gr. havermout
– Noten
– Banaan
– Stukje healthy wortelcake
– Pindapasta
– Nutella

Bereiding:
– Zet een pannetje op het vuur en verwarm de amandelmelk
– Voeg de havermout toe en breng dit zachtjes aan de kook
– Kook dit net zolang totdat er een “papje” ontstaat
– Snijdt ondertussen vast de banaan en beleg deze met pindapasta, nutella of met niets kan natuurlijk ook
– Smeer wat pindapasta op de wortelcake
– Serveer het op een bord en maak het af met wat noten en druiven

Enjoy!

Er zijn veel verschillende manieren om havermout pap te maken, ik gebruikte amandelmelk, maar het kan ook met gewone melk of water. Ook kun je bijvoorbeeld kaneel aan het papje toevoegen of een peer.  Het is even het één en ander uit proberen wat jij het lekkerst vindt. Succes!

 

2015-01-29 08.33.05

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *