❤️ Chocolade boekweit pannenkoeken

Oh jeetje “hemels” lekker zijn deze boekweit pannenkoeken en ook nog gezond ook, dat is dubbel profiteren.

Deze pannenkoeken zijn gemaakt van boekweitmeel, dit gezonde meel is gemaakt van het zaad van een kruidachtige plant. Bovendien is boekweit gluten vrij, dus ook geschikt voor mensen met een allergie.

Deze pannenkoeken zijn geschikt voor ontbijt, lunch en ja ze kunnen natuurlijk ook als diner gegeten worden. Maak een hele stapel en vries ze in, zo heb je altijd lekkere en gezonde pannenkoeken op voorraad.

Benodigdheden voor +/- 6 pannenkoeken:
– 100gr boekweitmeel
– 300ml amandelmelk
– 2el pure cacao poeder
– 1 ei
– Theelepel bakpoeder
– Kokosolie (om in te bakken)
– Handje Blauwe bessen (diepvries)
– Handje frambozen (diepvries)
– Agave siroop (na smaak)
– Handje zonnebloempitten

Bereiding:
– meng het boekweitmeel samen met de bakpoeder en de cacao in een kom goed door elkaar.
– Voeg dan de amandelmelk en ei toe en roer dit tot een klont vrij beslag.
– Verwarm een beetje kokosolie in een pan en bak hierin de pannenkoeken gaar, keer ze halverwege om en bak de andere kant ook goed gaar.
– Rol de pannenkoek op en serveer ze met de blauwe bessen, frambozen, agavesiroop en zonnebloempitten.

Enjoy!

img_3640

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *