Yjeeh feestje vandaag.. Want vandaag ben ik jarig! En wie jarig is trakteert 🙂

Ik maakte gister deze witte chocolade monchou taart met een laagje karamel op een bodem van oreo koekjes. Wooh alleen die combinatie klinkt al “hemels” en ja in werkelijkheid smaakt die ook echt zo!

Benodigdheden:
Bodem
– 2 rollen oreo koekjes
– 75gr. Roomboter

Karamel
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 60gr roomboter
– 4 el. Donkerbruine basterdsuiker

Vulling
– 300gr. Witte chocolade
– 250gr. Mascarpone
– 200ml slagroom
– 125gr. Suiker
– 250gr. Monchou

Bereiding:
Bodem
– Vet een bakblik in of bedek hem met bakpapier
– verkruimel de Oreo koekjes in een keukenmachine en smelt de 75gr. roomboter
– mix de koekkruimels door de roomboter en mix goed door
– stort de bodem in de taartvorm en druk goed aan
– zet de bodem even in de koelkast

Karamel
– Smelt 60gr roomboter in een pannetje voeg de basterd suiker toe en roer goed en snel door. Voeg de gecondenseerde melk toe en blijf nu constant roeren
– wanneer de karamel gaat koken, zet je het vuur wat lager en blijf je nog 10minuten door roeren (dan heeft het ongeveer de goede dikte voor de taart)(Als het afkoelt wordt de karamel nog dikker).
– giet de hete karamel over de bodem
– zet het voor een uur in de koelkast.

Vulling
– meng de mascarpone, suiker, slagroom en monchou in de keukenmachine tot een mooi glad beslag
– smelt de witte chocolade au bain marie en voeg dit toe aan het monchou mengsel en mix goed door
– giet het beslag bovenop het karamel laagje in de taartvorm en strijk het uit
– zet de taart nu voor 6uur in de koelkast.. (Tja even wachten) en smullen maar!

Eet smakelijk!

 

image

2 thoughts to “❤️ Chocolade monchou taart met karamel & Oreo

  • Roebi

    Deze taart heb ik eens eerder gemaakt. Echt verrukkelijk!
    Nu wil ik hem nog eens maken voor woensdag, dan krijg ik bezoek.
    Zou ik die taart vandaag al kunnen maken, zodat we hem woensdag opeten? Of ben ik Dane het te vroeg en moet ik hem morgen maken?
    Hoor het graag! 🙂

    Beantwoorden
    • Homemade-recepten

      Nee hoor dat gaat prima als je hem vandaag maakt en woensdags opeet 🙂 succes!

      Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *