Chocolade oreo taart

Vandaag gaan veel mensen kerstinkopen doen, de supermarkten hebben het goed! Het heeft altijd wel wat vind ik, behalve als je zelf producten moet hebben en ze er niet meer zijn, dat is frustrerend! Daarom ging ik gisterochtend al op pad om de ingrediënten voor mijn taarten te scoren. Ik mag met kerst 2 taarten maken!! En het is gelukt, alle ingrediënten zijn in huis. Trouwens gisteren was het ook al druk in de winkels🙉

Deze chocola Oreo taart maakte ik afgelopen week voor collega’s! Ik heb per 1-1-2020 een vast contract gekregen!🥳, het is bijna kerst, en ik wilde graag nog een lekker recept met jullie delen voor kerst. Redenen genoeg om eens uit te pakken. En dat is wel aardig gelukt, ook al zeg ik het zelf😉 deze taart gevuld met een laag Oreo crème en een laag witte chocolade crème was in een mum van tijd op. Ik dacht dat ie vrij machtig zou zijn maar ook dat viel reuze mee. Dus zoek je last minute nog een recept voor een kersttaart? Dan is dit echt een aanrader!!

Benodigdheden:

Biscuit:

  • 1 pak biscuit mix (Jumbo)
  • 4 eieren
  • 50ml melk

Botercreme

  • 2 zakjes luchtige botercreme
  • 250ml melk
  • 200gr roomboter
  • 60gr witte chocolade
  • 6 Oreo koekjes

Ganache:

  • 150gr melkchocolade
  • 100ml slagroom
  • 10ml boter

Decoratie

  • schuimkransjes
  • Musket kransjes
  • Milka Oreo
  • Handsoffmychocolate
  • Oreo
  • Etc.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakblik met bakpapier. Doe ook bakpapier langs de randen en laat dit iets oversteken. Zo kan de taart mooi hoog worden tijdens het bakken. Ik gebruikte een bakvorm van 12cm, maar omdat de taart wel erg boven de rand uit kwam kun je beter een grotere taartvorm gebruiken (bijvoorbeeld 18cm of 20cm).
  • Doe de ingrediënten voor het biscuit in de kom van de keukenmachine, meng het eerst op de laagste stand door elkaar. Vervolgens mix je het op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtige crème.
  • Stort het mengsel in de bakvorm en zet het voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer de gaarheid met een sate prikker.
  • Laat de cake goed afkoelen en snijdt hem vervolgens in drie delen (twee lagen).
  • Keer het biscuit om, de onderkant van het biscuit wordt de bovenkant.

Botercreme:

  • voor het bereiden van de botercreme moet de boter op kamertemperatuur zijn.
  • Doe de roomboter in een kom en mix het in een minuut smeuïg.
  • Voeg de melk en het zakje botercreme toe en mix het tot een luchtige botercreme.
  • Doe 120 gram botercreme in een andere kom.
  • We gaan nu de witte chocolade laten smelten. Smelt 40gr chocolade au bain-marie. Haal het van het vuur en voeg dan de overige 20gr toe. Laat dit afkoelen!!
  • Voeg de witte chocolade toe aan de 120gr botercreme en meng het er goed doorheen.
  • De vorige stap doen we nu nog eens alleen dan voor de Oreo vulling. Doe nog eens 120gr botercreme in een kom. Verkruimel de 6 Oreo koekjes en meng deze door de botercreme.
  • Smeer de onderste laag van het biscuit in met de oreo botercreme. Leg er vervolgens biscuit bovenop en verdeel daarover de witte chocolade botercreme. Tot slot leg je de bovenste biscuit er bovenop.
  • Smeerde taart af met de naturelle botercreme. En zet hem vervolgens in de koelkast.

Ganache:

  • we maken de ganache door 100ml slagroom te verhitten in een pannetje.
  • Voeg daar de blokjes melkchocolade en een klontje boter aan toe en meng net zolang totdat de chocolade is gesmolten en de boter is opgelost.
  • Laat dit goed afkoelen!! Het wordt dan ongeveer zo dik als vla.
  • Haal het gevulde en afgesmeerde biscuit uit de koelkast en schenk/ verdeel de chocolade ganache over de taart. Zet de taart vervolgens weer in de koelkast om uit te harden.

Versieren:

  • Nu is het tijd om de taart te gaan versieren.
  • Ik voegde aan de overgebleven botercreme 3 fijn gemalen Oreo koekjes toe en maakte toefjes.
  • Verder versierde ik de taart met een Milka Oreo reepje, Oreo koekjes, kerst kransjes, schuim kransjes, handsoffmychocolate.

Smullen!

Chocolade oreo taart

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *