Ja jaa je hoort en leest er best veel over “courgette pasta” en ik had al een tijdje in mijn hoofd om deze pasta te proberen. Het was dan eindelijk zover. Ik heb genoten en had het gevoel dat ik in een Italiaans restaurant zat, hihi.

Benodigdheden (2 personen):
– 2 courgette’s
– 1 bakje champignons
– +/- 4 el. pijnboompitten
– 3 a 4 el. pesto
– +/- 50 Gr. parmezaanse kaas
– 8 cherry tomaatjes
– 1 rode ui
– rucola

Bereiding:
– maak je verse pesto? Maak deze dan eerst, klik hier voor het recept
– snijdt de champignons en ui in stukjes en bak dit in een pan
– voeg de cherry tomaten toe aan de ui en champignons
– was ondertussen de courgette schoon en maak er met de keukenmachine pasta van. Voor het maken van courgette pasta heb je speciale machinetje. Deze heb ik niet, daarom gebruikteik mijn keukenmachine, dit ging prima
– verwarm ondertussen een droge schone koekenpan en rooster de pijnboompitten totdat ze mooi bruin zijn
– voeg de courgette pasta toe aan de champignons, ui en tomaatjes en verwarm kort op middelmatig vuur
– voeg de pijnboompitten toe en roer goed door
– zet het vuur nu laag en voeg de pesto en parmezaanse kaas toe en roer goed door.
– serveer de pasta op een bord en maak het af met een beetje rucola en parmezaanse kaas.

Enjoy!

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *