Benodigdheden voor een ovenschaal van 18cm:
– 1 zoete aardappel
– +/- 200gr Broccoli
– 4 eieren
– 3 grote eetlepels kwark
– 1el oregano
– 1 a 2el paprikapoeder
– 6 champignons
– (Optioneel Een beetje wortel, prei, broccoli (Hollandse roerbakmix))
– Snuf zout/peper

Bereiding:
– verwarm de oven voor op 180 graden, schil de zoete aardappel en snijdt in dunne plakjes, breng een pan met water aan de kook, en kook de broccoli roosjes ongeveer 4 minuten.
– Verwarm een beetje olie in een pan en bak de zoete aardappel gaar
– Snijdt de champignons in plakjes en voeg deze aan de zoete aardappel toe, bak kort mee.
– Voeg de eventuele prei en wortel ook toe en bak deze kort mee. Giet de broccoli af en voeg deze ook aan de zoete aardappel toe.
– Klop de eieren in een kom los en voeg hier de kwark, paprikapoeder, peper/zout en oregano aan toe, roer alles goed door elkaar.
– Bekleed een ovenschaal met bakpapier en stort de zoete aardappel en groente in de springvorm, schenk het ei mengsel erover heen.
– Zet de ovenschaal voor z’n 25 minuten in de voorverwarmde oven. De frittata is klaar als het ei gestold is

Eet smakelijk!


image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *