Een lekker & gezond tussendoortje die je ook nog in de diepvries kunt bewaren, dat is toch ideaal. Deze koeken lijken qua structuur wel een beetje op een cake. Ze blijven namelijk een beetje zacht. Daarnaast bevatten deze koeken geen suikers of suikervervangers.

Benodigdheden:
– 150gr havermout
– 2 eieren
– 2 grote of 3 kleinere conference peren
– 2 el. Kokosolie
– 3 el. Gemalen kokos
– 3 el. Cranberries
– Snuf zout
– 2 el. Lijnzaad
– 2 el. Zonnebloempitten

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een kleine ovenvorm met bakpapier
– Mix de havermout met de eieren in de keukenmachine, laat de kokosolie smelten en voeg dit aan de havermout en eieren toe.
– Rasp de peren fijn en voeg deze toe aan de havermout en meng het goed door.
– mix als laatste de cranberries, kokos rasp, lijnzaad, zonnebloempitten en snuf zout erdoor en schenk het mengsel in de ovenvorm. Druk goed aan met een lepel en zet het voor 50 minuten in de voorverwarmde oven (180graden).

Wordt de bovenkant te donker? Dek het even af met aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *