Pepernoten brownies airfryer

Dit weekend komt Sinterklaas weer in het land!! De gezellige december staat weer voor de deur, de maand met pepernoten, chocolade, en heel veel andere lekkernijen. Yumm. Maar al dat lekkers is niet zo gezond.

Maar met deze healthy sticky cappuccino pepernoten brownies kun je zonder schuldgevoel meedoen. Omdat deze pepernoten brownies zijn gemaakt van speltbloem, amandelmelk, dadels, kokosbloesemsuiker en banaan zijn ze een aanzienlijk stuk gezonder dan de gebruikelijke brownies.

Ik voegde aan deze brownies cappuccino pepernoten toe, maar je kunt natuurlijk ook voor gewone pepernoten gaan of voor chocolade pepernoten.

Benodigdheden:

⁃ 250gr speltbloem

⁃ 250ml amandelmelk

⁃ 1 banaan

⁃ 75gr dadels (ontpit)

⁃ 2tl. bakpoeder

⁃ 50gr cacaopoeder

⁃ 40gr kokosbloesemsuiker

⁃ 65gr kokosolie (gesmolten)

⁃ 2 handjes cappuccino pepernoten

Bereiding:

⁃ Zet vast een bakvorm klaar met bakpapier.

⁃ leg de dadels voor 10 minuten in een bakje met warm water. Zo worden ze zachter en kun je ze beter bewerken.

⁃ Doe de dadels samen met de amandelmelk en de banaan in de keukenmachine en meng tot een klont vrij beslag.

⁃ Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze toe aan het klont vrije beslag. Meng het even door.

⁃ Verwarm de airfryer voor op 160 graden.

⁃ Meng in een andere kom de speltbloem, kokosbloesemsuiker, cacaopoeder en bakpoeder door elkaar. En voeg deze daarna toe aan het klont vrije beslag.

⁃ Meng alles goed door elkaar en stort het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm en druk de pepernoten in het beslag.

⁃ Zet de bakvorm voor 30 minuten in de voorverwarmde airfryer op 160graden. Controleer je brownies goed of ze gaar zijn, een kleinere of grotere schaal kan al verschil maken.

Laat de brownie afkoelen en smullen maar.

Eet smakelijk!

 

Pepernoten brownies airfryer

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *