Karamel notenkoek

Verwacht je visite, of wil je gewoon wat lekkers voor jezelf maken? Deze karamel notenkoek moet je dan zeker eens proberen.

Makkelijk te maken, en de koek kun je invriezen, ideaal als je niet alles in 1x kunt  opeten.

Benodigdheden:

VOOR DE BODEM

225 gram bloem

125 gram witte basterdsuiker

150 gram boter (op kamertemperatuur) + extra om in te vetten

Een snuf zout

VOOR DE TOPPING:

125 gram ongezouten roomboter

150 gram lichtbruine basterdsuiker

125 ml slagroom

200gr noten (ongezout)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Meng de bloem met de basterdsuiker. Meng de boter, de bloem, de suiker en een snuf zout tot een kruimelig deeg.
  • Leg een vel bakpapier in een bakblik en verdeel het deeg over het bakblik. Druk het deeg goed aan.
  • Bak de bodem voor ongeveer 25 a 30 minuten in de voorverwarmde oven, let op elke oven is anders.
  • Laat de bodem afkoelen.

Voor de karamel:

  • smelt de boter in een ruime pan. Als de boter is gesmolten voeg je de suiker toe, blijf roeren tot de suiker volledig is opgenomen.
  • Voeg dan ook de slagroom toe en blijf roeren tot het een egale massa is geworden. Dit kan even duren.
  • Breng de massa al roerend aan de kook en laat het 5 minuten goed doorkoken.
  • Let op dat tijdens het afkoelen de saus nog indikt, stop dus iets eerder met roeren.
  • Giet de karamel over de koekbodem en verdeel de gemengde noten erover heen.
  • Laat de karamel notenkoek afkoelen en opstijven in de koelkast. Snijdt de koek vervolgens in stukken en smullen maar.

Enjoy!

Karamel notenkoek

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *