Pannenkoeken kunnen tegenwoordig altijd.. als ontbijt, lunch of diner. Alleen het beleg is vaak anders! Zo beleggen wij s avonds de eerste pannenkoek vaak met ham/kaas en groente! Daarna gaan we vaak voor zoet :). Wanneer wij pannenkoeken eten met het ontbijt of de lunch serveer ik ze graag met fruit en eventueel wat noten.
Ook zijn er veel mogelijkheden qua ingrediënten voor de pannenkoeken. Deze keer maakte ik ze met kwark. Deze pannenkoekjes worden lekker fluffy en zijn makkelijk te bereiden.
Benodigdheden:
- 125gr kwark
- 2 eieren
- 75gr bloem
- 2tl kaneel
- 2tl vanillesuiker (vanille extract kan ook)
- 1/2tl bakpoeder
- Olie
Optioneel: mango en blauwe bessen
Bereiding:
- mix de bloem met de kwark en de eieren. Voeg de kaneel en vanille suiker ook toe en mix goed door elkaar.
- Verwarm een beetje olie in een pan en schep een beetje beslag ik de pan.
- Bak aan beide kanten gaar en goudbruin.
Enjoy!