Nutella kwarktaart

Yjeeh weekend! En wat voor één!! Wij gaan gezellig een lang weekend weg met mijn ouders. Tassen inpakken, lekkere dingen scoren en een goed humeur meenemen 😉 we gaan er een gezellig weekend van maken.

Reden genoeg om nu deze heerlijke luchtige Nutella kwarktaart online te zetten! Niet alleen omdat wij een weekend weg gaan, maar met de feestdagen voor de deur, het koude weer waarbij je het liefst met chocomelk en taart voor de tv kruipt en gewoon omdat het weekend is!!

Daar komt ie 😃

Benodigdheden:

Bodem:

  • 1 pak bastogne koeken
  • 70gr roomboter/margarine

Kwark gedeelte:

  • 1 pak dr. Oetker naturel kwarktaart zonder bodem
  • 500gr magere kwark
  • 250ml slagroom
  • 5 grote eetlepels Nutella
  • 400ml water

Karamel:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 60gr roomboter/margarine
  • 4el bruine basterdsuiker

Top:

  • Halve reep Milka Oreo
  • Klein stukje witte chocolade

Bereiding:

  • Bedek een springvorm bodem met bakpapier.
  • Maak de bastogne koekjes fijn, smelt de roomboter in een pannetje en meng hier de fijne bastogne kruimels doorheen.
  • Giet het bastogne mengsel in de bakvorm en druk dit goed aan. Zet de bodem even in de koelkast.
  • Nu gaan we de karamel maken; smelt 60gr roomboter of margarine in een pannetje, wanneer de boter gesmolten is voeg je de 4 eetlepels suiker toe, roer dit goed en snel door elkaar.
  • Voeg het blikje gecondenseerde melk toe en blijf nu constant roeren.
  • Wanneer de karamel kookt blijf je roeren, anders verbrand de karamel.
  • Roeren, roeren, roeren
  • Wanneer de karamel dik genoeg is (na ongeveer 10minuten) zet je het vuur uit. Pak de bodem uit de koelkast en verdeel de karamel over de bodem. Bewaar een beetje van de karamel ter decoratie.
  • Zet de bodem in de koelkast en laat dit nu heel goed afkoelen, ik heb het een nacht in de koelkast laten staan.
  • De kwark laag bereiden we zoals aangegeven wordt op de verpakking van Dr. Oetker;; doe 400ml water en de kwarktaart mix in een beslagkom en meng het 1 minuut door elkaar.
  • Voeg de 500gr kwark,het bekertje slagroom en de Nutella toe en meng dit met de mixer minimaal 2 minuten. Ik heb het ongeveer 5 minuten laten mixen.
  • Schenk het kwark mengsel over de bodem en de karamel. Laat de taart opstijven (ook dit heb ik een nacht in de koelkast gezet).
  • Maak de halve reep milka oreo reep fijn en verdeel dit over de taart.
  • Maak het kleine beetje karamel wat nog over was warm, zo wordt het vloeibaar en kun je het makkelijker over de taart verdelen.
  • Tot slot smelt je een stukje witte chocolade au bain Marie, verdeel ook dit over de taart.

Smullen maar!

Nutella kwarktaart

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *