Parelgort klinkt misschien niet heel bekend in je oren, maar deze telg van de gerstfamilie is super lekker! Parelgort is een gepelde gerst, de zemel is er als ware van afgeslepen, daarom heeft hij z’n mooie ronde vorm. Je kunt eindeloos variëren met Parelgort, van risotto tot salade of een goed gevulde éénpansschotel.parelgort_packshot

Wij maakte gisteravond deze heerlijke Parelgort met een Italiaans tintje.

Benodigdheden voor 4 personen:
– 1 pakje Lassie Parelgort
– 1 Broccoli
– 250gr. champignons
– 150ml. kookroom
– 3el. groene pesto
– 3 handjes cashewnoten
– 200gr. cherrytomaatjes
– 250gr. spekjereepjes
– Peper/zout
– Parmezaanse kaas (na smaak)

Bereiding:
– Zet een pan met 1 liter koudwater met daarin de Parelgort op het vuur, breng dit aan de kook en laat het op laagvuur z’n 25minuten koken (net zolang totdat de parelgort het water heeft opgenomen). Haal de pan van het vuur en laat het nog 5 minuten afgedekt staan.IMG_2725
– Snijdt ondertussen de broccoli in kleine roosjes en kook deze in z’n 5 minuten beetgaar
– Snijdt de champignons en tomaatjes in stukjes.
– Verhit een pan met olie op het vuur en bak de spekreepjes gaar, voeg de champignons toe en bak deze mee. Voeg ook de beetgare broccoli en cashewnoten toe aan de spekreepjes en champignons en meng alles goed door. Bestrooi het met een beetje peper en zout.

IMG_2726
– Meng de pesto met de kookroom in een kommetje, roer goed door en schenk dit over de spekreepjes, champignons, broccoli en cashewnoten. Laat dit een paar minuutjes zachtjes koken.
– Schep nu de Parelgort door het pesto mengsel, roer alles nog eens goed door en serveer het op een bord.
– maak het af met cherrytomaatjes en de Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

 

IMG_2724

IMG_2727

 

Meer weten over parelgort? klik hier voor de Lassie website!!

 

 

 

 

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *