Pasen staat voor de deur!! Dat betekent gezelligheid en leuke dingen doen tijdens het lange weekend. Bij Pasen hoort ook lekker eten. Een ontbijtje of een brunch! Mmm heerlijk. Ik maakte deze lekkere witte chocolade karamel Cheesecake heerlijk voor bij de koffie of de bij de thee.

Benodigdheden:

⁃ 200gr roomkaas

⁃ 225gr witte chocola

⁃ 250ml slagroom

⁃ 225gr chocolade chipcookies

⁃ 75 gr boter

⁃ 60gr suiker

⁃ 1 zakje vanille suiker

⁃ 1 zakje klopfix

Karamel:

⁃ 1 blikje gecondenseerde melk

⁃ 60gr boter

⁃ 4el donker bruine basterd suiker

Bereiding:

– Bedek een taartvorm (24cm) met bakpapier en spuit de randen in met een beetje bakspray.

– Maak de chocolade chip cookies fijn met de keukenmachine of met een deegroller.

– Smelt de roomboter in een pannetje, wanneer het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de fijn gemalen chocolade chip cookies toe. Roer goed door en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Druk dit goed aan met een lepel (of je handen).

– Zet de bodem even in de koelkast.

-nu gaan we de karamel maken, smelt 60gr Boter in een pannetje, voeg 4el donkerbruine basterd suiker toe en blijf goed roeren. Voeg dan de gecondenseerde melk toe. Blijf roeren zodat het niet aanbrand.. op den duur gaat de karamel koken, blijf ook nu goed door roeren. De karamel is klaar als het iets dikker wordt. Schenk de karamel in een kom en laat het een beetje afkoelen.

-verdeel de karamel over de taartbodem en zet de taart in de koelkast! Laat de karamel afkoelen (ongeveer 1uur).

– Meng de suiker, de monchou en de vanillesuiker voor 3 minuten met de mixer. Er ontstaat zo een roomkaas mengsel zonder klontjes. Zet het even in de koelkast.

– Smelt de witte chocolade au bain marie, haal de kom met de roomkaas weer uit de koelkast en schep de gesmolten chocolade er door heen.

–  Mix de chocolade voor ongeveer 2 minuten door de roomkaas, zo wordt de chocolade goed door de roomkaas opgenomen. Zet de kom even in de koelkast.

– Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix.

– Haal de kom met de monchou chocola mengsel uit de koelkast en spatel de slagroom hier voorzichtig doorheen. Doe dit voorzichtig!!

– Verdeel het Chocolade mengsel over de chocolade chip cookies bodem en maak de bovenkant mooi vlak met een lepel.

– Zet de Cheesecake voor een nacht in de koelkast zodat die kan opstijven.

-versier de taart met paaseitjes.

Smullen maar!

Pasen taart witte chocolade karamel Cheesecake

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *