Quiche uit de airfryer, lekker als hoofdgerecht meer ook heerlijk met een frisse salade. Deze quiche tovert iedereen zo in elkaar en zit ook nog eens vol groente. Smullen!

Benodigdheden springvorm 15cm:

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • Hand vol sperziebonen
  • 1 winterpeen
  • 3 eieren
  • 2 scheutjes melk
  • 2el verse Italiaanse kruiden
  • Halve bol mozzarella
  • Gebraden en gerookte kip stukjes (Lidl)
  • Peper en zout

Bereiding:

  • punt de sperziebonen en breng deze in een pan met water aan de kook, kook ze in een klein kwartiertje gaat.
  • Doe dit ook met de winterpeen, snijd hem in plakjes en kook hem in een pan met water gaat.
  • Vet ondertussen de taartvorm in met een beetje olie en bedek de vorm met de ontdooide bladerdeeg.
  • Snijd de mozzarella in stukjes en de Italiaanse kruiden fijn.
  • Klop drie eieren, een snuf peper/zout en twee scheutjes melk los in een maatbeker. Voeg de Italiaanse kruiden en mozzarella toe en meng goed door.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
  • Giet de sperziebonen en winterpeen af en verdeel ze samen met de kip stukjes over de bladerdeeg in de taartvorm.
  • Giet het eiermengsel er overheen en zet het geheel voor 15 minuten in de voorverwarmde airfryer op 180 graden.
  • Na deze 15 minuten stel je de temperatuur in op 160 graden, bak de quiche nog eens 10 minuten.
  • Serveer met een lekkere salade.

Enjoy!


Quiche uit de airfryer

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *