Romige tagliatelle zalm

Vaak probeer ik wat nieuws als vriendlief niet thuis is, dan krijg ik in ieder geval geen commentaar dat het niet goed is haha! Maar toen ik de foto van dit gerecht naar hem toe stuurde was hij toch lichtelijk jaloers! Hihi. Die jaloersheid was wel terecht want deze romig tagliatelle met zalm is mega lekker!

Benodigdheden 2 personen:
– 225gr sperziebonen
– 1 grote winterpeen
– 250gr zalm
– 10 kastanje champignons
– Halve ui
– 1 teentje knoflook
– 250ml kookroom
– 3el geraspte kaas
– Peper/zout
– 6 tot 8 nestjes tagliatelle

Bereiding:
– punt de sperziebonen en breng ze in een pan met water aan de kook, kook ze ongeveer 15 minuten.
– Doe dit ook met de wortel; schil de winterpeen, snijd hem in plakjes en kook in ongeveer 15 minuten gaar.
– Breng nog een pan met water aan de kook en kook de tagliatelle zoals aangegeven wordt op de verpakking.
– Ondertussen maak je de ui en knoflook fijn, was je de champignons en snijd je die in partjes.
– Verwarm een beetje olie in een pan en voeg de champignons toe, voeg ook de ui en knoflook toe en bak kort mee.
– Snijd de zalm in blokjes, strooi er een beetje peper en zout overheen en voeg de blokjes toe aan de pan met de champignons, ui en knoflook.
– Giet de wortel en sperziebonen af en voeg ze toe aan de pan met zalm en champignons. Schep alles goed door elkaar.
– Voeg de kookroom en de kaas toe en bak zolang totdat de kookroom een beetje indikt.
– Giet de tagliatelle af en schep dit door de romige groente zalm saus.

Enjoy!

Romige tagliatelle zalm

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *