Meivakantie!! Tijd om met de kids de keuken in te duiken, maar ook zonder kids zijn deze chocolade chip cookies koekjes natuurlijk super lekker. Ze zijn snel gemaakt en lekker smeuïg van binnen, mmmm.

Benodigdheden:

⁃ 150gr bloem

⁃ 75gr bruine suiker

⁃ 90gr boter

⁃ 125gr melk chocolade (chip)

⁃ 1 zakje vanille suiker

⁃ 1 ei

⁃ 1/4 tl baking soda

⁃ Snuf zout

⁃ Optioneel; Zeezout

Bereiding:

⁃ Verwarm de oven voor op 180 graden

⁃ Meng in een kom de bloem, baksoda en zout

⁃ In een andere kom klop je de boter, bruine suiker en vanille suiker totdat het glad en luchtig is

⁃ Klop nu het ei erdoor totdat ie door het mengsel is opgenomen.

⁃ Voeg de bloem, baksoda en zout door het boter mengsel. Klop het net zolang door elkaar totdat het goed vermengd is

⁃ Voeg de chocolade stukjes toe en meng ze door het beslag

⁃ Schep bolletjes op de bakplaat van de oven, druk ze een beetje plat. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de koekjes zit. Strooi er eventueel nog een beetje zeezout overheen. Schuif ze voor 10 a 12 minuten in de voorverwarmde oven.

⁃ De koekjes blijven een beetje zacht van binnen.

Enjoy!

Chocolade chip cookies

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *