Al een hele tijd liggen er stroopwafels in de kast die niemand op eet. Ik vond het nodig tijd om ze op te maken en bakte deze heerlijke cake ermee.

Benodigdheden:
– 200gr zelfrijzend bakmeel
– 200gr roomboter
– 150gr grote stroopwafels
– 70gr grote stroopwafels
– 150gr kristal suiker
– 50gr basterd suiker
– 4 eieren
– Zakje vanille suiker
– 2tl kaneel
– Snufje zout

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakeblik in
– Verdeel de kleine stroopwafels tegen de zijkant van het bakblik en zet het bakblik even weg.
– Mix de roomboter met de kristalsuiker en basterdsuiker in een kom tot een egale massa
– Meng ook de bakmeel, vanillesuiker, zout en kaneel rustig door het boter suiker mengsel, en voeg de eieren één voor één toe. Laat de mixer even draaien totdat je een klont vrij beslag overhoudt.
– Verkruimel ondertussen de stroopwafels in kleine stukjes en voeg deze aan het beslag toe.
– Stort het beslag in het cakeblik, zorg ervoor dat de kleine stroopwafels rechtop tegen de zijkant blijven staan.
– Zet de cake voor +/- 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake goed afkoelen.

Eet smakelijk

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *