Een poosje terug heb ik deze “gezonde” worteltaart gemaakt. De taart is makkelijk te maken en je kunt hem ook nog eens invriezen.

Benodigdheden (springvorm 18cm):

• 100 gram havermout
• 50 gram amandelmeel
• 250 ml (plantaardige) melk
• 100 gram geraspte wortel
• 50 gram rozijnen
• 50 gram grof gehakte walnoten
• 1,5 tl. bakpoeder
• 2 el. honing
• 1 el. kaneel
• 1 tl. koekkruiden
• Snufje zout

Topping:

-2 eiwitten
-1 eetlepel honing
-6 eetlepels kokosrasp

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakvorm met bakpapier, vet de randen in met een beetje olie of boter en wel de rozijnen voor 10 minuten in warm water.
– meng alle droge ingrediënten door elkaar. Voeg daar de gewelde rozijnen, honing, geraspte wortel en melk aan toe. Roer net zolang totdat er een beslag ontstaat (het blijft een beetje nattig)
– Giet het beslag in de springvorm en plaats de worteltaart voor 30 minuten in de oven.

Bereiding Topping:
– Doe twee eiwitten in een kom en mix dit totdat het eiwit goed opgeklopt is.
– Voeg de honing en kokosrasp toe en roer alles nog even goed door.
– Zet de topping even weg in de koelkast.
– Na 30 minuten haal je de taart even uit de oven en smeer je de topping erover heen.
– Zet de taart nog 15 minuten in de oven op 160 graden zodat de topping gaar wordt.

Laat de taart afkoelen en smullen maar!

image

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *