Ik heb al veel pogingen gedaan om lekkere en knapperige crackers te maken. Sommige waren best lekker, andere waren slof en stug, bah! Toen kwam ik dit recept tegen op internet, oké nog éen poging om lekkere crackers op tafel te toveren.. Nou en ik moet zeggen ze zijn heerlijk!!

Benodigdheden:
– 125gr gebroken lijnzaad
– 25gr sesamzaad
– 50gr zonnebloempitten
– 50gr pompoenpitten
– 180ml water
– 1tl zout

Bereiding:
– meng de zaden met zout in een kom en voeg het water toe. Laat dit een half uurtje staan.
– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Het water is na een half uur volledig opgenomen door de zaden en pitten, nu heb je een soort van beslag.
– Verdeel het beslag in een rechthoekige vorm op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Leg hierover nog een vel bakpapier en druk dit goed aan.
– Verwijder de bovenste vel bakpapier en bak de crackers in 25 minuten in de oven
– Snijd de crackers na het bakken in gelijke stukken en laat ze afkoelen.

Als je crackers niet droog genoeg zijn kun je ze na het snijden omkeren en zo nog even in de oven verwarmen. Hierdoor wordt de onderkant van de zadencrackers ook mooi droog en knapperig.

Eet smakelijk!

Dit is dus niet een recept van mijzelf maar uit het voedselzandloper kookboek van uitpaulineskeuken.nl maar omdat deze crackers erg lekker zijn wil ik het recept graag met jullie delen.


image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *