Een poosje geleden stuurde mijn tante een foto naar mij van haar zoete aardappel shoarma schotel, dit leek mij zo lekker dat ik het ook wilde maken. Die dag daarna ging ik naar de markt en kocht ik alle ingrediënten.. S avonds maakte ik deze heerlijke schotel, mmm echt heerlijk, die gaan we vaker maken.. Dus dit lekkere recept hebben jullie te danken aan mijn tante :).

Benodigdheden 2 personen:
• 2 zoete aardappels
• 1 rode paprika
• 1 rode ui
• 250gr champignons
• 250 a 300 gram kip shoarma
• Bosui
• Ijsbergsla
• Knoflooksaus

Bereiding:
• schil de zoete aardappel en snijdt ze in plakjes. Ik maakte de zoete aardappel klaar in de airfryer door ze in een bakje te doen met een beetje olie, even schudden zodat de olie verdeeld wordt over de zoete aardappel en dan kiep je het bakje leeg in de airfryer. Airfryer instellen op 180 graden en 10 minuutjes.
• Bak ondertussen de kip shoarma gaar en snijdt de champignons, paprika en ui in stukjes.
• Voeg de groentes toe aan de kip shoarma en bak even mee.
• Snijdt de bosui en meng deze door de ijsbergsla
• Verdeel de zoete aardappel op je bord, strooi er een beetje zout overheen. Verdeel dan de groente met de kip shoarma eroverheen en vervolgens de sla met de bosui, maak het af met een beetje knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Zoete aardappel, shoarma

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *