Juist het kan echt, en het is nog lekker ook!! Een brood of eigenlijk is het meer een cake van een zoete aardappel. Een heerlijk tussendoortje bij de thee.

Benodigdheden:
– 300 gr. gekookte zoete aardappel
– 55 gr. kokosmeel
– 3 eieren
– 3 el. water
– 1 tl. bakpoeder
– Snufje zout
– Sap van een halve citroen

Bereiding:
– Kook de aardappels +/- 20 minuten met schil in een pan met water
– Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een broodvorm of cakeblik met bakpapier
– Laat de aardappels afkoelen en prak ze met een vork tot puree
– Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix het tot een glad mengsel
– Giet het mengsel in het cakeblik, zet het cakeblik voor 40 minuten in de voorverwarmde oven
– Bedek het cakeblik met folie en zat het daarna nog z’n 20 minuten in de oven. Dit voorkomt dat de bovenkant zwart wordt.
– Haal het brood/cake uit de oven en laat even afkoelen.

Eet smakelijk!zoeteaardappelbrood1

 

2 reacties op “❤ Zoete aardappel brood/cake

  • Pascalle

    Lekker recept, dankjewel.
    Ik had er nog wat stukjes gedroogde abrikozen en rozijnen bij gedaan.
    Aan een klein plakje had ik genoeg want het vult goed.

    Beantwoorden
    • Homemade-recepten

      Leuk om te horen! En een goede tip voor de volgende keer om abrikozen en rozijnen toe te voegen. Bedankt!

      Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *