tiramisu ijstaart

Op de valreep wil ik jullie allemaal nog een gelukkig nieuwjaar wensen! het mag nog net hé vandaag. Op oudjaarsavond maakte mijn vriend een heerlijk buffet en daarbij kan een lekker toetje natuurlijk niet ontbreken. Deze tiramisu ijstaart maakte hij en ik mocht hem niet eens helpen.. haha! Het was even de vraag of ik deze taart wel mocht want met dat kleine wondertje in mijn buik mag ik niet alles eten.. maar dat mocht dus wel!! Een tiramisu ijstaart geschikt voor zwangere vrouwen en die ook nog eens super lekker is. We gebruikte een springvorm van 24cm.

Benodigdheden:
– 1 bak slagroomijs (bijvoorbeeld van Hertog)
– 175gr. lange vingers
– 2el. oploskoffie
– 250gr. mascarpone
– 100gr. suiker
– 125ml slagroom
– 1el. cacaopoeder
– 100ml water

Bereiding:
– Snijdt of breek de lange vingers door de midden.
– Verwarm in een pannetje de suiker met het water en roer dit door tot het opgelost is, voeg dan de oploskoffie toe en roer goed door.
– Doop de halve lange vingers in het koffiemengsel en zet ze rechtop tegen de rand van de springvorm, doe dit net zolang totdat je de hele vorm rond bent.
– Bedek ook de bodem met lange vingers, doop ook deze in het koffiemengsel.
– Zet de springvorm met de lange vingers voor 30 minuten in de diepvries.
– Haal de bak met slagroomijs uit de diepvries, laat het iets zacht worden en verdeel dit over de lange vingers bodem, druk het goed aan en strijk de bovenkant glad, zet de taart nu voor 2uur in de diepvries.
– Klop de mascarpone met de slagroom stijf. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taart, begin in het midden en werk dan naar buiten.
– Tot slot zeef je er een beetje cacaopoeder overheen.

Smullen maar!

tiramisu ijstaart

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *