Ik wou eens wat anders proeven als gewoon brood of crackers als ontbijt, toen kwam ik op het recept van bananenbrood, ze noemen het brood maar zelf vind ik het meer op een cake lijken! Erg smakelijk als ontbijt, lunch of als tussendoortje.

Wat heb je nodig?
◦3 rijpe bananen
◦50 gram dadels (zonder pit)
◦3 eieren
◦150 gram amandelmeel
◦1 ½ theelepel baking soda
◦Snufje zout
◦(Eventueel 60 gram grof gehakte hazelnoten)

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden
1.Doe de ontpitte dadels en bananen in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel.
2.Klop in een kom de eieren met zout luchtig (2 minuten)
3.Meng dan de eieren voorzichtig door het bananenmengsel en spatel ook het amandelmeel en de bakingsoda erdoor. Roer dit goed door tot je een egaal mengsel hebt.
4.Vet een cakevorm in of doe hier bakpapier in. Giet het mengsel in de cakevorm en bak in 45-50 minuten goudbruin.
5.Als de cake te snel donker wordt, kun je het blik afdekken met wat aluminiumfolie. Laat het bananenbrood goed afkoelen voor je het uit de vorm haalt.

Als het bananenbrood is afgekoeld snijdt ik het zelf altijd in plakjes en leg het in de vriezer.
Wanneer je het wilt gaan eten moet je er wel even om denken het optijd uit de vriezer te halen, want dan moet het natuurlijk wel even ontdooien.

2014-10-13 06.25.45-1

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *