Havermout je kunt in vele varianten serveren en eten. Omdat het een beetje eentonig is om elke morgen hetzelfde te eten heb ik een nieuwe variant gemaakt voor een lekker en gezond havermout ontbijtje. Lekker met een vers stukje fruit en of yoghurt

Benodigdheden:
– 200 gram havermout
– 500ml water
– 1 eiwit
– 3 eetlepels kaneelkruiden
– 1 eetlepel honing
– 1 theelepel (wijnsteen) bakpoeder
– handje rozijnen/cranberry’s

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 190 graden
– meng alle ingrediënten in een kom behalve de bakpoeder en rozijnen/cranberry’s
– vet een bakblik in of bekleed hem met bakpapier
– meng de bakpoeder door het mengsel
– voeg als laatste de rozijnen en cranberry’s toe en roer dit door elkaar
– bak de cake in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

IMG_2123.JPG

Gebakken havermout met yoghurt

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *