Morgen ben ik jarig, en ik wou graag een niet standaard taart gaan maken.. Dit is 1 geworden ;)! De andere wordt een monchou taart van dr. Oetker..

Benodigdheden: (voor één taart)
Voor de bodem
– 125 gram roomboter
– 55 gram suiker
– 180 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 snufje zout

Voor de vulling
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 60 gram roomboter
– 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
– 1 snufje zout

Voor de bovenkant
– 200 gram melkchocola
– 50 gram witte chocola

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180gr.
– Zet de roomboter voor de bodem voor ongeveer een minuutje in de magnetron op hoog vermogen, zodat de boter mooi zacht is
– mix het dan met de suiker en zout tot een romig mengsel en voeg het zelfrijzend bakmeel in gedeeltes toe.
– bekleed je vorm met bakpapier (en evt. Klein beetje olie) en doe het deeg in de vorm. Maak het mooi vlak en stevig met je handen, zorg voor een klein opstaand randje.
– prik met een vork een aantal gaatjes in de bodem zodat er geen luchtbellen in het deeg komen.
blogger-image--609040610
– bak hem dan voor z’n 25minuten in de voorverwarmde oven gaar.

– laat de bodem goed afkoelen (in iedergeval lauw warm) begin dan met het maken van de karamel
– smelt de boter in een pannetje en voeg de bruine basterd suiker toe.
– giet dan het blikje gecondenseerde melk erbij en blijf nu constant roeren.
– wanneer de karamel gaat koken, zet je het vuur wat lager en blijf je nog 10minuten door roeren (dan heeft het ongeveer de goede dikte voor de taart)(Als het afkoelt wordt de karamel nog dikker).
– giet de hete karamel over de bodem
– zet het voor een uur in de koelkast.

– na een uur is de karamel dik genoeg om de chocolade laag erover te maken.
– smelt de melk chocola au bain marie en giet deze over de karamel bodem
– laat de witte chocolade au bain marie smelten en trek hiermee lijnen over de taart (kan met lepel of spuitzak)
-Trek vervolgens met een satéprikker of mespunt verticale lijnen door de horizontale lijnen.
-Zet de taart nu minimaal een nacht in de koelkast om helemaal af te koelen en op te stijven.

blogger-image-1274368153

Eet smakelijk!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *