Ik heb al een hele poos speltmeel in de kast staan, vandaag heb ik het eindelijk eens gebruikt!

Benodigdheden:
– 175gr speltmeel
– 100gr water
– Zout
– Lijnzaad/ zonnebloem pitten, pompoen pitten, pijnboompitten
– Bak papier
– Scherp mes
– Deegroller

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 175gr.
– Doe de 175gr meel in een kom en voeg daar de 100gr water en een beetje zout aan toe.
– Leg het bakpapier op de bakplaat en
– maak van het deeg een bal en rol het uit op de bakplaat. (Het beste is om dit net een deegrol te doen)
– Wanneer je het deeg dun hebt uitgerold, maak je het deeg een klein beetje nat, dan strooi je het lijnzaad, pompoenpitten, etc. Erover heen en duw je nog even de deegrol eroverheen zodat de pitjes mooi vast gaan zitten in het deeg.
– een scherp mes om de crackers in de juiste groote te snijden.
– Zet het in de oven voor 25minuten, totdat het deeg krokant en goud bruin is

speltcrackers

Eet smakelijk!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *