Een druilerige zondag.. Regen regen en nog eens regen! Vanmorgen stond ik al op tijd in de keuken om dit heerlijke Speltbrood te maken, en heerlijk dat is ie! Vorige week had ik ook al eens dit brood gebakken maar die was alweer op.

Benodigdheden:
– 250gr. Speltmeel
– 250gr. Speltbloem
– 7gr. gist
– 10gr. Zout
– 300gr. Lauwwarm water
– 25gr. Olijfolie
– 100gr. Zonnebloempitten
– 70gr. Havermout
– 40gr. Lijnzaad

Bereiding:
– doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix het tot een mooie deegbal
– kneed daarna met je handen tot een mooi deeg
– leg het in een kom met een natte theedoek er overheen en laat het 1:30u rijzen
– na het rijzen rek je het deeg helemaal uit en kneed je het nog eens goed
– vouw het op tot een brood en leg het in je ingevette of met bakpapier bekleedde bakvorm. Dek het af met plasticfolie en laat het nu z’n 2u rijzen
– verwarm de oven voor op 200 graden
– als de rijs tijd erop zit bak je het brood voor 35 minuten in de voorverwarmde oven.

IMG_1747.JPG

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *