Ik dacht ik wil eens een ander brood maken als standaard één van de winkel mee te nemen. Dus heb eens een lekker brood gebakken

Dit heb je nodig:
500 gr volkoren tarwemeel
350 gr lauwwarm water
9 gr droge gist
1 eetl. fijn zeezout
1 eetl. suiker
scheutje zonnebloemolie

evt. topping; pompoenpit, zonnebloempit, lijnzaadjes etc.

Bereiden
Meng de meel, gist, zeezout, suiker, in een kom en voeg het water en de olie toe. Kneed het deeg tot een plakkerig geheel. Strooi wat extra meel op je werkbank en kneed het deeg met de muis van je hand ongeveer 15 minuten tot het niet meer plakkerig is en je een bal kunt vormen. (Het is altijd nog een beetje plakkerig).
Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg een uur rijzen. Daarna kneed je het deeg opnieuw en laat je het nog eens minimaal 45 minuten rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Vet je bakblik in en leg het deeg in de vorm. Strooi eventueel de topping op over de bovenkant van het brood en bak het vervolgens in ongeveer 45 minuten gaar.

Klop op de onderkant van het brood; klinkt het hol, dan is het brood gaar.
brood

Let op! Het brood droogt snel uit, dus je kunt hem het beste in stukken snijden voor het invriezen.

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *