Vanavond heb ik weer wat nieuws geprobeerd, het kriebelde me al een poosje om iets met zoete aardappel te maken. Vanavond met eten was ik alleen dus tijd om te testen, de frietjes zijn de test goed doorgekomen en ga ik vast vaker maken.

Benodigdheden:
– zoete aardappel
– zout
– Italiaanse kruiden
– bieslook
– olijfolie
(Andere kruiden kunnen ook, maar dit leek me lekker)

Bereiding:
– verwarm de oven voor op 220gr.
– schil de aardappels en was ze schoon
– dep ze goed droog en snijdt er frietjes van
blogger-image--911797259

– doe de frietjes in een kom, doe daar een scheutje olijfolie bij in. Voeg de Italiaanse kruiden, zout en bieslook na smaak toe (ik heb een beetje gegokt)
– Zorg dat overal een beetje olie en kruiden aan zit
– leg de frietjes op een met bakpapier bekleede bakplaat, zorg dat alle frietjes vrij liggen van elkaar.
blogger-image--1216190652

– stel de oven in op 15 minuten, na deze 15 minuten keer je de frietjes om en laat je ze nog z’n 10 minuten in de oven.
– de laatste 2 minuten heb ik even de grill aan gehad, zodat ze iets knapperiger worden.
blogger-image-1925368492

Let goed op de frietjes in de oven!! Voordat je het in de gaten hebt zijn ze zwart.

Ik heb de frietjes geserveerd met rode kool en pangasius filet
blogger-image--434565835

Eet smakelijk!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *