chocolade karamel reepjes

Soms heb je van die recepten die je steeds weer opnieuw maakt, gewoon omdat ze zo lekker zijn!! Deze Chocolade karamel reepjes zijn nou niet perse gezond, op de bodem na dan 🙂 maar ze zijn wel heel erg lekker, en daarom maak ik ze regelmatig. Al eerder had ik een recept geplaatst van deze chocolade karamel reepjes, maar ik heb hem vernieuwd, en ja ze zijn nu nog lekkerder!!

Tip: Normaal doe ik altijd de helft van dit recept.. De laatste x maakte ik hem volgens het recept hieronder, let dan wel op dat je veel bakblikken, siliconen vormpjes nodig bent.

Benodigdheden:
Bodem:
– 160 Gr dadels
– 120 Gr havermout
– 30 Gr gemalen kokos

Voor de karamel:
– 60 gr. roomboter
– 4 el. donkere basterd suiker
– 1 blikje gecondenseerde melk

Toplaag:
+/- 200 gr. melk chocolade

Bereiding:
– Leg de dadels in een bakje met warm water, zo worden ze zacht en smeuïg en zijn ze beter bewerkbaar
– Doe de havermout in de keukenmachine en pulseer dit totdat het poederachtig is (net als bloem), voeg daarna de kokos en dadels toe en pulseer totdat het goed gemengd is en er een mooi geheel is ontstaan
– Schep het havermout, dadel mengsel in een met bakpapier beklede bakvorm en druk dit goed aan, dit wordt de bodem. Zet het even weg in de koelkast.
– Verwarm in een pannetje de roomboter, wanneer de boter gesmolten is voeg je de suiker toe, roer dit snel door elkaar en voeg daarna de gecondenseerde melk toe.
– Blijft nu goed roeren, tot het gaat koken
– Wanneer het kookt blijf je roeren, het mengsel wordt dikker en je krijgt een mooi dik karamel mengsel
– Haal de vormpjes met daarin de bodem uit de koelkast en verdeel daarover de karamel, zet het daarna weer terug in de koelkast, zo kan de karamel hard worden
– Smelt de chocolade au bain marie, haal de vormpjes even weer uit de koelkast en verdeel de chocolade over de karamel laag
– Zet de vormpjes nu voor ongeveer een half uurtje in de diepvries, zo wordt de chocolade sneller hard
– Bewaar de koekjes/reepjes in de diepvries, wanneer je z’n heerlijk reepje wilt eten haal je hem een kwartiertje van te voren uit de diepvries.. Smullen!!

img_4093

 

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *