Deze heerlijke Bueno Nutella Cheesecake op een koffieleutjes bodem was ik helemaal vergeten online te zetten.. ohjee hoe kan dat nou?! Maar hier is ie!! Maak hem lekker voor het weekend en jullie zullen smullen.

Benodigdheden:

– 1 pak koffieleutjes (250gram)

– 125gr roomboter

– 100gr Nutella

– 3 pakjes kinder bueno + 1 voor garnering 

– 60gr suiker

– 1 zakje vanille suiker

– 200gr monchou

– 250ml slagroom

– 1 zakje klopfix

 

Bereiding:

– Bedek een taartvorm (24cm) met bakpapier.

– Maak de koffieleutjes fijn in de keukenmachine of met een deegroller.

– Smelt de roomboter in een pannetje, wanneer het gesmolten is haal je het pannetje van het vuur en voeg je de fijn gestampte koffieleutjes toe. Roer goed door en verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Druk dit goed aan met een lepel (of je handen)

– Zet de bodem even in de koelkast.

– Meng 30gram suiker, 100gr. monchou en een half zakje vanillesuiker voor 3 minuten met de mixer. Er ontstaat zo een roomkaas mengsel zonder klontjes. Voeg de Nutella toe en mix het voor ongeveer 2 minuten, zodat de Nutella goed door het mengsel wordt opgenomen. Zet de kom even in de koelkast.

– Doe dit nu nog een keer meng 30gr. Suiker, 100gr. Monchou en een half pakje vanille suiker tot een glad mengsel. Voeg hier de Bueno aan toe en mix het totdat de Bueno goed is opgenomen door het mengsel. Zet ook deze kom even in de koelkast.

– Klop in een andere kom de slagroom stijf met de klopfix.

– Haal de kommen met de Nutella en  Bueno uit de koelkast, verdeel de slagroom over de twee kommen en spatel het er voorzichtig doorheen. Doe dit voorzichtig!!

– Verdeel eerst het Bueno mengsel over de koffieleutjes bodem en daarna de Nutella, maak de bovenkant mooi vlak met een lepel.

– Zet de Cheesecake voor een nacht in de koelkast zodat die kan opstijven.

-Maak de taart af met stukjes Bueno, smullen maar!!

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *