speculaas pepernoten bananenbrood

Jaaaaa het is weer zover sinterklaas komt vandaag aan in ons land!! Dit betekent dat we nu écht pepernoten en chocolade letters mogen eten, want als hij in het land is dan mag dat gewoon echt, voor die tijd is het een beetje raar! Ook al hebben wij al lang pepernoten in huis 🙂 Winkelstraten vol met zenuwachtige kindjes, gezellige liedjes, cadeautjes en de pieten. Oh als ik aan vroeger denk dan gaan mijn ogen sprankelen, wat een super leuke tijd was dat zeg!! Schoentje zetten, liedje zingen en de volgende morgen heel vroeg in de morgen naar beneden rennen om te kijken of sint en de piet langs zijn geweest. En wat denk je van pakjesavond!! ohh wat een feest..

Bij dit grote feest horen lekkere recepten.. Daarom heb ik deze pepernoten speculaas bananenbrood gemaakt. Super lekker en op een tikkeltje na hartstikke verantwoord.

Benodigdheden:
– 200gr. Speltmeel
– 3 bananen
– 2 eieren
– 50gr. dadels (ontpit)
– 100ml amandelmelk (andere melk kan ook)
– 1 zakje bakpoeder
– 3tl. kaneel
– 3tl speculaaskruiden
– 2 grote eetlepels honing
– 70gr pepernoten
– 50gr chocolade pepernoten

Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de ontpitte dadels in een bakje met warm water en laat ze even weken.
– Meng in een kom de speltmeel, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden goed door elkaar. Zet de kom even weg.
– Prak de banaan en doe deze samen met de eieren, dadels, amandelmelk en honing in de mixer en mix dit tot een glad beslag.
– Voeg het bananenmengsel toe aan de kom met meel en roer dit goed door, zodat al het meel wordt opgenomen door het banaanmengsel.
– Snijdt de pepernoten en ook de chocolade pepernoten fijn en roer deze door het beslag. Schenk het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm. Decoreer de cake met een aantal pepernoten en zet de cake voor ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven, controleer de cake op gaarheid, de ene oven doet er namelijk wat langer over dan de andere oven.

Even af laten koelen en smullen maar!

speculaas pepernoten bananenbrood

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *