Vandaag fietste ik met mama de boerderijen fiets puzzeltocht. Een super leuke fietstocht die voor het derde jaar wordt gehouden op 2e pinksterdag.

Lang twijfelde wij of wij de tocht zouden gaan fietsen. De weervoorspellingen waren niet heel positief en we hadden geen zin om ons helemaal nat te laten regenen. Maar we gingen toch!

Tot 12uur konden we ons inschrijven op de markt in Beilen. Hier stond een tentje waar meerdere mensen zaten om mensen te laten in te schrijven, het was er gezellig druk. We kregen een vragenlijst mee en natuurlijk de route die we moesten volgen.

image

We stapten op de fiets, op weg na de eerste boerderij. Dit was een boer die scharrelkippen houdt. Deze kippen kunnen zowel naar binnen als naar buiten, wat een leventje hebben die kippen! Nadat we de vragen hadden beantwoord stapten we weer op de fiets, onderweg naar de tweede boerderij.
image

Na z’n 2km fietsen arriveerde we al bij de tweede boer. Dit was een koeienboer. We mochten er yoghurt proeven, kregen kaas mee en natuurlijk in de stal kijken, leuk en interessant! Ook hier beantwoorde we een paar vragen waarna we weer op de fiets sprongen. Opweg naar de derde boer.

image

image

image

De weg naar de derde boer was best lang, maar we toerden met onze fiets door het mooie dwingelerveld, het is daar zo mooi!! Heuveltje op, heuveltje af.. Genieten!

De derde boer was een loonwerker, grote machines op het erf.. Persoonlijk heb ik daar niet zo heel veel mee, maar voor de liefhebbers was dit natuurlijk erg leuk om te bekijken. We beantwoorde de vragen en gingen weer verder.

image

Ondertussen hadden we al z’n 20km in de benen ongeveer een half uurtje later arriveerde we bij een paardenstal. Dit vond ik natuurlijk als paardengek erg leuk.. Rondneuzen in iemand anders z’n stallen :). Ook hier moesten we weer twee vragen beantwoorden.

De 5 boer was eigenlijk geen boer maar een heel leuk en gezellig hutje in het bos “Taribush” het pad erna toe was een beetje mul maar eenmaal op bestemming smikkelden mam en ik een lekkere pannenkoek naar binnen! Mmm heerlijk met dat koude weer.

image

 

We sprongen weer op de fiets, op weg naar de laatste boer.. We genoten van het mooie landschap en hadden toch eigenlijk wel erg geluk met het weer! De laatste bestemming was een zorgboerderij, daarnaast hadden ze ook een landwinkel. Leuk even snuffelen in z’n winkeltje met allemaal pure producten. We kochten daar heerlijke chocolade met praline vulling!
We vulde de laatste vragen in en gingen weer verder.

image

image

Het was nog maar z’n 2km fietsen totdat we weer bij het startpunt arriveerde. We leverde onze vragenlijst in en trakteerde ons zelf op een lekker softijsje.

image

We zijn om half twaalf vertrokken en waren om half 4 weer terug. We hebben totaal 38km gefietst (ja wij maakten een klein omweggetje omdat we niet opletten). Het was weer een super leuke fietstocht

Tot volgend jaar!

Voor meer info kijk je op:

Boederijen fietspuzzeltocht

image

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *